Driftsstatus

Her kan du holde dig opdateret med den aktuelle driftsstatus på ScanNets systemer.

OBS: Vi har oplevet, at Yahoo-mailkonti ikke modtager mailen vedr. bekræftelse af tilmelding.
Modtager du ikke nogen mail, anbefaler vi, at du i stedet bruger en alternativ mailadresse.

Vi oplever desværre i øjeblikket driftsforstyrrelser

Søgning i Outlook på Hosted Exchange

Tidspunkt: 15-03-2024 09:13:00
Forventet sluttidspunkt: 25-05-2024 10:00:00

Efter seneste sikkerhedsopdatering af Hosted Exchange, kan brugere opleve problemer med at søge i Outlook. Hvis man har adgang til "Include Older Results" i Outlook, så vil dette afhjælpe problematikken. Alternativt kan man vælge "Let's look on your computer instead" for at søge i den lokale Outlook cache. Søgning i webmailen virker fortsat, hvis nævne løsninger ikke er tilstrækkelige.

Problemet kan også afhjælpes med følgende to PowerShell-kommandoer hos klienten:

New-ItemProperty -Path "HKCU:\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Search" -Name "DisableServerAssistedSearch" -PropertyType DWORD -Value "1"
New-ItemProperty -Path "HKCU:\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Search" -Name "DisableServerAssistedSuggestions" -PropertyType DWORD -Value "1"

Microsoft er opmærksomme på problemet og arbejder på en løsning.

Planlagte opdateringer

Planned Systemarbejde - Backup for Office 365
Tidspunkt: 21-05-2024 09:00:00
Forventet sluttidspunkt: 23-05-2024 17:00:00

Årsag: Opgradering af backend system

Services: Følgende services vil være berørt i enkelte perioder under servicevinduet

• Backup af Office365
  • Restore af Office365

Produkter: Følgende produkter vil være berørt i enkelte perioder under servicevinduet

• Backup for Office365

Indvirkning:

• Der vil ikke blive taget backup af office365 data i enkelte perioder under servicevinduet.
  • Det vil ikke være muligt at restore office365 data i enkelte perioder under servicevinduet.

Servicevinduet strækker sig fra 21-05-2023 til 23-05-2023, hver dag fra kl. 9:00 til kl. 17:00 - herefter er driften som normal igen.

Opgradering af firewall
Tidspunkt: 21-05-2024 22:00:00
Forventet sluttidspunkt: 22-05-2024 00:05:00

Årsag til afvikling: Opdatering af firewall
Vi opgraderer vores firewall for at få rettet sikkerhedshuller og fejl.

Kunder med følgende services kan blive påvirket under servicevinduet i form af manglende netværksadgang til og fra servere og services:

• Enterprisecloud.nu

Risiko for nedetid:
[MELLEM] Den berørte del indgår som del i et redundant setup, hvorfor vi forventer at kunne udføre opdateringen med få sekunders nedetid.

Opgraderings proces:

1. Der bliver taget backup af den eksisterende firmware + konfiguration.
  2. Opgradering af firmware.
  3. Monitorering af systemerne

Fallback-plan:
Mere end 30 minutters nedetid igangsætter følgende fallback-plan:

1. Gammel firmware installeres igen
  2. Backup af konfigurationen indlæses

Opgradering af firewall
Tidspunkt: 21-05-2024 22:00:00
Forventet sluttidspunkt: 22-05-2024 00:05:00

Årsag til afvikling: Opdatering af firewall <br>
Vi opgrader vores firewall til 7.2.8.

Kunder med følgende services kan blive påvirke under servicevinduet i form af manglende netværksadgang til og fra servere og services:
Produktet: VDC & CRP

• vdom6.net.dk1
  • vdom14.net.dk1
  • vdom32.net.dk1
  • vdom40-42.net.dk1
  • vdom142.net.dk1
  • vdom152.net.dk1
  • vdom154.net.dk1
  • vdom167.net.dk1
  • vdom226.net.dk1
  • vdom243.net.dk1

Risiko for nedetid:
[MELLEM] Den berørte del indgår som del i et redundant setup, hvorfor vi forventer at kunne udføre opdateringen med få sekunders nedetid.

Opgraderings proces:

1. Der bliver taget backup af den eksisterende firmware + konfiguration.
  2. Opgradering af firmware.
  3. Monitorering af systemerne

Fallback-plan:
Mere end 30 minutters nedetid igangsætter følgende fallback-plan:

1. Gammel firmware installeres igen
  2. Backup af konfigurationen indlæses

Opgradering af hardware
Tidspunkt: 22-05-2024 22:00:00
Forventet sluttidspunkt: 23-05-2024 01:00:00

Årsag til afvikling: Opgradering af hardware

Kunder på følgende IP adresser kan blive påvirke under servicevinduet i form af manglende netværksadgang til og fra servere og services:

• 91.197.248.64/26
  • 89.221.166.0/24
  • 217.195.176.0/24
  • 178.251.1.0/24
  • 2a02:2339:1:100::/56
  • 2a02:2339:1:ff00::/56

Risiko for nedetid:
[HØJ] Der vil være op til et 1-2 minutter nedetid når vi opgradere hardwaren

Opgraderings proces:

1. Der bliver taget backup af den konfiguration.
  2. Opgradering af hardware
  3. Monitorering af systemerne

Fallback-plan:
Mere end 30 minutters nedetid igangsætter følgende fallback-plan:

1. Services flyttes tilbage